Praktische informatie

Voorafgaand aan uw bezoek op onze minicamping willen wij u attenderen op een aantal campingregels. Deze zijn opgesteld om uw en andermans verblijf op onze minicamping zo aangenaam mogelijk te maken. Zo weet u vooraf wat er wel en niet kan of mag, en wat u wel of niet mee hoeft te nemen. Leest u deze regels goed door, mocht u er vragen over hebben dan vernemen wij dit graag van u.

Afval

Op onze camping hebben wij een verzamelpunt voor afval. Glas, papier, PD en huisvuilzakken kunnen netjes worden gescheiden in de diverse daarvoor bestemde containers. Het is niet toegestaan om ander afval, bijvoorbeeld kapotte stoelen, tafels, of ander grof afval in deze containers te werpen. U dient dit mee te nemen naar huis en aan te bieden bij uw plaatselijke milieu straat.

Grondzeilen

Dichte plastic grondzeilen zijn op onze minicamping niet toegestaan. Onder dicht plastic stikt het gras en sterft het af. Niet erg voor u, maar wel voor degenen die na u komen. Wel toegestaan zijn de zgn. doorgroeimatten; rubberen matten met zichtbaar kleine gaatjes erin, deze zijn in elke kampeerwinkel in diverse kleuren verkrijgbaar. Het gras kan hier doorheen groeien en stikt niet. Ook zgn. ECO-zeil is niet toegestaan, dit zeil is alleen luchtdoorlatend. ECO-zeil is vaak zwart en ziet eruit als worteldoek, maar net als bij dicht plastic kan hierdoor geen gras groeien en is het dus ook niet toegestaan. Kortom, alleen toegestaan zijn enkelvoudige (geen dubbele) matten waar het gras doorheen kan groeien. Hierop wordt gecontroleerd.

Indien u gebruik maakt van pallets kunt u elke soort mat gebruiken, echter géén plastic.

Kamperen met een tent met een vast grondzeil is geen probleem, er mag echter geen extra plastic of dicht grondzeil gebruikt worden op plaatsen waar geen vast grondzeil aanwezig is.

Barbecueën

Het gebruik van een barbecue is op onze camping toegestaan, zorg er wel altijd voor dat u een emmer water bij de hand heeft voor eventuele problemen. Kolen dient men af te laten koelen en in een huisvuilzak in de container te werpen. Zorg ervoor dat niemand last heeft van eventuele rook en dat er geen kolen op het grasveld terechtkomen.

Honden

Ook uw hond is van harte welkom op Duinerve. Op de stranden, het duin, in het natuurpark of het bos kunnen ze heerlijk worden uitgelaten. ’s Morgens vroeg en ’s avonds mogen de honden zelfs los het strand op. Om onze camping voor zowel de hondenvrienden als degenen die niet van honden houden (of er zelfs bang voor zijn) leuk te houden, vragen wij de hondenbezitters wel het volgende;

  • uw hond dient te allen tijde aangelijnd te zijn op de camping.
  • uw hond dient zowel zijn grote als kleine behoefte buiten de camping en het erf te doen.
  • uw hond dient “op de achtergrond” aanwezig te zijn, dus geen lange lijnen, (overmatig) blaffen of balspelletjes op het terrein.

Autovrij terrein

Voor de rust, om kinderen veilig te kunnen laten spelen en om de conditie van het grasveld zo optimaal mogelijk te houden, is ons campingterrein autovrij. Dit betekent dat u enkel en alleen bij het plaatsen van uw kampeermiddel, of bij vertrek, met de auto het kampeerterrein op kunt. U krijgt bij aankomst een eigen parkeerplaats toegewezen.

Voor het vervoeren van boodschappen of andere (zware) spullen kunt u gebruik maken van de karren die hiervoor beschikbaar zijn.

Wanneer u kampeert met een camper dan dient de camper gedurende uw verblijf op de kampeerplaats te blijven staan, het is niet toegestaan er tussentijds mee te rijden.