Uitstapjes

In het voor- en naseizoen, of wanneer het weer in de zomermaanden eens wat minder is, kunt u zich in de omgeving van minicamping Duinerve prima vermaken.
Op deze pagina staan enkele van de vele mogelijkheden die de omgeving biedt.

Voor informatie over overige bezienswaardigheden, uitstapjes, wandelroutes, fietsroutes of andere leuke activiteiten in de omgeving kunt u altijd op onze receptie terecht.

Speelcircus Bambini Vlissingen

De speeluitdaging van Zeeland…
Van snoezelhoek tot spectaculaire freefall-glijbaan, in Speelcircus Bambini wordt het allemaal werkelijkheid. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze geheel gethematiseerde indoorspeeltuin, je waant je er echt in de wereld van het circus!

Wat Speelcircus Bambini zo uniek maakt is, dat de kleine en de grote kinderen in gescheiden speelpistes kunnen spelen. De kleintjes kunnen zich uitleven met de reuzen-lego, hobbeldieren, een spelletjes spelen op de touchscreens en niet te vergeten klauteren in de speelstructuur met ballenbak en glijbaan. Voor de grotere kinderen is er een zeven meter hoog klim- en klauterparcours in de grote piste aangelegd, met vijf verschillende glijbanen, een luchtkussen en de mega-ballenbak met ballenkanon. Daarnaast zijn er trampolines, een rodelbaan en het fietsparcours. En wanneer de kinderen even genoeg hebben van het spelen, kunnen zij rustig neerploffen in de ‘Bios Bini’. Hier worden de leukste kinderfilms getoond.

Aan de ouders/begeleiders is ook gedacht, er zijn ruim 450 zitplaatsen met uitzicht op de spelende kinderen en je kunt gratis parkeren voor de deur! Speelcircus Bambini is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur!

www.speelpaleisbambini.nl

Deltapark Neeltje Jans

Een dagje naar het leukste waterpark van Nederland?

Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.

Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken en de zeehonden op de zandplaten. Kortom, maak een dagje vrij en kom met familie en/of vrienden naar Deltapark Neeltje Jans!

www.neeltjejans.nl

Reptielenzoo Iguana Vlissingen

De aan het Bellamy Park gelegen reptielenzoo Iguana is voor reptielenliefhebbers meer dan een bezoek waard. Alle soorten reptielen zijn vertegenwoordigd, van Koningspythons en Leguanen tot Kaaimannen en Reuzenschildpadden..

De route in de reptielenzoo wordt aangegeven met bordjes. Volgt u deze, dan kunt u er van verzekerd zijn dat u alle terraria te zien krijgt.

www.iguana.nl

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en vijfde monumentenstad van Nederland. In de sfeervolle binnenstad zijn meer dan 1200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés en restaurants en culturele toeristische voorzieningen te vinden. Het is in Middelburg dan ook heerlijk rondwandelen, winkelen, eten en uitgaan.

Bij de Tourist shop in Middelburg kunt u tickets kopen voor stadswandelingen met een gids of voor een rondvaart door de historische stad.

Elke donderdag is het markt in Middelburg op het plein voor het stadhuis.

Tip: Beklim de Lange Jan, vanwaar u bij helder weer uitzicht heeft over het gehele eiland!

Het MuZEEum Vlissingen

Water heeft Zeeland gevormd. Het bracht bedreigingen en kansen. Het water bracht ook Werk. Scheepsbouw, de beloodsing en natuurlijk de visserij. Werk had Glorie als gevolg en Zeeland bracht beroemde admiraals voort zoals Michiel de Ruyter. Het Avontuur werd omarmd door de Zeeuwen. Ze maakten spannende ontdekkingsreizen, voerden oorlog, maar haalden ook met gevaar voor eigen leven drenkelingen uit zee.

Het Muzeeum is een bezoek zeker waard, maak kennis met het verleden van de maritieme stad Vlissingen!

Ook voor kinderen is het muZEEum leuk en spannend. Zij kunnen bijvoorbeeld hun gang gaan met allerlei spelletjes, ook op de computer.In het muzeeum zijn rondleidingen mogelijk. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een stadswandelin door Vlissingen onder leiding van een gids.

www.muzeeum.nl

Fort Rammekens Ritthem

De groene oase op Walcheren, waar historie, cultuur en natuur samenkomen.

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547). Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis.

Het nu gedeeltelijk vervallen fort heeft nog steeds de imposante uitstraling van toen. Het is bijzonder ronddwalen over de wallen van fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar eens manschappen woonden en gewonden werden verzorgd.

Fort Rammekens vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde waar u heerlijk kunt wandelen. Ook kinderen vinden het fort reuzespannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Er is een leuke speurtocht beschikbaar.

www.fortrammekens.nl

Bunkermuseum Zoutelande/Vlissingen

In de duinen bij Zoutelande bevinden zich 2 bunkers welke in de zomermaanden geopend zijn voor publiek. Een van de bunkers bevindt zich onder aan de duinen en is ingericht met originele spullen. Via een tegelpad over de hoogste duinen van Nederland loopt u de duinen op om de tweede bunker te kunnen bezoeken, deze bunker heeft gediend als uitkijkpost over de Westerschelde.

In Vlissingen kan er ook een bunker bezocht worden, deze ligt aan de Oranjedijk bij de Oranjemolen. Ook deze bunker is naar origine ingericht. Tevens zijn er in alle bunkers tijdelijke exposities te bezichtigen.

De bunkers in Zoutelande zijn in de zomermaanden elke woensdag- en zondagmiddag geopend voor bezoek. De bunker in Vlissingen is alleen op zondagmiddag te bezichtigen. De entree is gratis. Vrijwilligers van Stichting Bunkerbehoud zijn aanwezig om u van de nodige informatie te voorzien. Bij de uitgang staat een potje waarin u, wanneer u wilt, een kleine donatie kunt doen

www.bunkerbehoud.com

Terra Maris Oostkapelle

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.

Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.

Een 2,5 hectare grote landschapstuin is onderdeel van het museum. Hier krijgt u “in het echt” een indruk van de verschillende landschapstypen en de natuur van Zeeland.
Regelmatig kunt u met één van de hoveniers in de tuin op excursie: hij onthult de bijzonderheden van de tuin. Kinderen kunnen de tuin ontdekken met Doepad “Het Wegelingetje”.

Regelmatig worden er door Terra Maris activiteiten georganiseerd zoals nachtwandelingen door het bos waar men samen met een gids gaat luisteren naar de geluiden, roofvogelshows of strandwandelingen met een gids, waarbij de gids kan vertellen over alles wat er op het strand en langs de vloedlijn te vinden is.

www.terramaris.nl

Dijk en oorlogsmuseum Polderhuis Westkapelle

In het Polderhuis in Westkapelle wordt middels een vaste presentatie de geschiedenis van het dijkdorp en haar bewoners getoond. Grote foto’s, voorwerpen, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp tussen dijk en toren. U leert Westkapelle en de omgeving kennen en maakt kennis met het ontstaan van het dijkdorp, met de oude gewoonten en gebruiken van de Westkappelse gemeenschap, het belang van de dijk en het dijkwerk.

Uiteraard is er ook aandacht voor één van de meest aangrijpende periodes in de geschiedenis van het dijkdorp: de Tweede Wereldoorlog met de bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie die er op volgde, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp.

www.polderhuiswestkapelle.nl